header

Bel mij!

In 2019 volgde ik de omscholing tot receptioniste/administratief medewerker. Na 20 jaar werken in de grafische sector als vormgeefster/dtp-er was ik toe aan een nieuwe uitdaging!

De laatste jaren had ik het in mijn functie al niet meer helemaal naar mijn zin en wilde ik op eigen kracht een andere baan vinden. Dit vind ik echter lastig om te realiseren. Door een reorganisatie kwam mijn functie te vervallen en werd de keuze dus voor mij gemaakt om weg te gaan.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik graag een loopbaanswitch wilde maken. Ik merkte tijdens het zoeken op Indeed dat vooral administratieve functies mijn aandacht trokken. Andere taken, maar toch ook raakvlakken met mijn vorige werk. Daarnaast was het mijn wens om sportlessen te blijven geven (dit was ik al enige jaren aan het opbouwen) en dit te combineren met mijn nieuwe functie: voor het ‘evenwicht’ en het werkplezier.

Op Indeed kwam ik informatie over de omscholing van InterTransfer tegen en dit sprak mij direct aan. De scholing kwam als haalbaar op mij over, zowel financieel en qua tijdsduur en niveau. Ik wilde geen langdurige opleiding meer gaan volgen. Het sprak mij ook aan dat ik andere mensen zou ontmoeten. Dat aspect heeft mij gedurende de scholing ook veel steun gegeven. Je staat er niet alleen voor. Ik heb vooral veel gehad aan het samen zijn met anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Ieder heeft zijn eigen verhaal maar wel hetzelfde doel. Ook het leren van de basis van Ms office had ik nodig (ik was Mac georiënteerd door de grafische sector) en de sollicitatietraining bracht mij ook verder. Ik had immers jarenlang niet meer gesolliciteerd. De lesperiode was leerzaam en gezellig en de docenten waren erg prettig en betrokken. De theorie was goed te doen. Een goede verdeling van de lessen op locatie en het huiswerk. Je volgt les in een kleine groep mensen waardoor er genoeg individuele aandacht is. Doordat de opleiding verdeeld is in theorie en praktijk (stage) kan ik meteen een stuk werkervaring opdoen en deze stage-ervaring op mijn cv zetten en meenemen in mijn sollicitatieproces.

Het vinden van een stageplek was even zoeken maar ik kwam zelf al snel bij een communicatiebureau terecht waar ik in een leuk en gezellig team kwam. Hier mocht ik de officemanager assisteren in de rol van ‘stagiaire back office’. Helaas kon ik hier niet blijven werken en ging ik verder zoeken. Deze stage ervaring gaf mij weer het zelfvertrouwen die ik beetje kwijt was geraakt. Met deze basis vond ik het steeds minder spannend om sollicitatiegesprekken te voeren en de uitdaging aan te gaan. Zo kreeg ik al snel enkele uitnodigingen en met enig doorzettingsvermogen lukte het mij om de baan te vinden waar ik nu met plezier werk: Front Office bij een MBO school. Het is fijn om weer in het arbeidsproces te zitten. Tevens ben ik erg blij dat ik mijn hart nu kan volgen en deze baan kan combineren met mijn andere baan als sport instructrice. Kortom: ik heb erg veel gehad aan InterTransfer. Je kiest je eigen weg maar wel met begeleiding en steun!