header

Bel mij!

Loopbaancoaching gratis voor jou beschikbaar: vanaf maart biedt de overheid opnieuw de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een gratis ontwikkeladvies.

Ook in 2022 blijft InterTransfer een gecertificeerd reintegratie en outplacement bureau. Ons Blik Op Werk keurmerk is namelijk weer voor een jaar verlengd! Uit de audit blijkt dat we de normen ruimschoots hebben behaald, met een klanttevredenheidscijfer van een 8.3! Werkstress en burn-out worden veel te vaak verkeerd behandeld. Dit kan effect hebben op de economische groei. Arbo Unie bepleit een meer doeltreffende aanpak gericht op het voorkomen en verhelpen van de oorzaken van stress.

Er is onvoldoende oog voor de levensloopstress van werkend Nederland. Werknemers doorlopen verschillende fases in hun leven, zowel in hun werk als privé.

Gedurende haar re-integratietraject heeft één van onze deelnemers een inspirerend betoog geschreven dat wij graag, met haar toestemming, delen.

Dit artikel is alleen voor hogeropgeleiden*

Want we beginnen met een ambitieuze vacature:

Zou je solliciteren op de baan "uitvoerend directeur" waarbij je meer dan 135 uur per week moet werken, ook 's nachts, met amper pauze en veel verantwoordelijkheid. Bij zo'n baan verwacht je een riant salaris.

Helaas, het verdient 0 euro (cardstore by American Greetings, 2014).


Lees verder

Sommige werknemers zijn om gezondheidsredenen genoodzaakt minder uren te gaan werken. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat zij ook recht hebben op een transitievergoeding voor de gedwongen urenvermindering.

We hebben steeds meer last van werkstress. De gevolgen zijn opgelopen van 16 procent ziekteverzuim in 2015 naar 16 procent burn-outklachten nu. In 2016 kostte het ziekteverzuim gerelateerd aan werkstress al 2,5 miljard. Vooral de sterkste groepen op de arbeidsmarkt hebben er last van: jonge talenten met een vast contract. De druk van het werk, en van de rest van het leven is te groot. Zo komen we nooit werkend aan de AOW. Wat te doen?

Onlangs is Moniek Jansen door Reintegratie Kiezen geinterviewd. Lees hier haar verhaal.