header

Bel mij!

Graag deel ook ik mijn ervaringen met InterTransfer en mijn deelname aan het omscholingstraject ‘Telefoniste/Receptioniste/Administratief medewerker’.

Zesentwintig jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om uit het arbeidsproces te stappen en fulltime te zorgen voor onze 2 kinderen. Hier heb ik geen dag spijt van gehad maar inmiddels zitten al zorgtaken (ook voor ouders) erop en ik kreeg de kriebels om weer aan het werk te gaan. In de tijd dat ik thuis was, heb ik niet stil gezeten. Mijn tijd werd onder andere gevuld met schoolse activiteiten en vrijwilligerswerk op allerlei gebied.

De kriebels kregen de overhand en ik merkte dat je zonder “betaalde” ervaring weinig aansluiting vindt op de arbeidsmarkt. In augustus 2020 viel mijn oog op InterTransfer en met de gedachte ‘niet geschoten is altijd misgeschoten’, ben ik aan de opleiding begonnen. Voor mij was dit een schot in de roos; voordat ik stopte met werken had ik ook soortgelijk werk had gedaan. Maar na zoveel jaren eruit geweest te zijn, was ik onzeker of ik dit nog wel zou kunnen. Met de persoonlijke begeleiding, nodige handvatten en met het pakket dat door InterTransfer wordt aangeboden krijg je zeker een goede en degelijke basis om weer deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces. Voor mij heel waardevol! Tijdens mijn stageperiode ben ik in gesprek geraakt met een werkgever en dit heeft geresulteerd in een prachtige baan op een basisschool voor Speciaal Onderwijs als administratieve kracht. Hoe mooi kan het zijn! Bovenstaande quote van Pippi Langkous kan ik dan ook alleen maar beamen!