header

Bel mij!

Graag deel ik mijn ervaringen met InterTransfer en mijn deelname aan het omscholingstraject ‘Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief medewerker’.

September 2019 ben ik, na 38 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt, weer de schoolbanken ingegaan. Ik heb deze keuze zelf gemaakt: mijn werkgever bood mij in het kader van outplacement de mogelijkheid om een scholing te volgen. In het aanbod zag ik de omscholing bij InterTransfer staan en ik was direct enthousiast. Een kortdurend en praktisch traject, dat zag ik zitten!

De intake met Moniek Jansen en aanmelding was snel geregeld en dit gaf een goede 1e indruk. Dit gevoel is gebleven: de enthousiaste docenten zorgen ervoor dat je veel leert, ze geven goede uitleg en zijn geduldig. Ik had altijd zin om naar de lessen te gaan en de andere deelnemers te zien.
Soms was het even pittig (zoals de module ‘Computervaardigheid’), maar gelukkig heb ik altijd doorgezet. Wat ik ook prettig vond, waren de lessen over solliciteren. Ik kreeg bijvoorbeeld goede tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek en oefende met het beantwoorden van de (lastige…) sollicitatievragen. Hierdoor ga ik nu veel beter voorbereid een sollicitatiegesprek in.

Tijdens de theoretische periode kreeg ik zelfs al de kans om dit in de praktijk te brengen, omdat ik tijdelijk via een uitzendbureau bij een bedrijf als Receptioniste / Administratief medewerkster aan de slag kon. Een mooie ontwikkeling, zeker omdat ik hierdoor direct praktijkervaring kon opdoen en ook dit onderdeel van de scholing succesvol kon afronden. In april heb ik dan ook met plezier mijn certificaat in ontvangst genomen!

Yvonne Wessels