header

Bel mij!

Mijn naam is Eva Harberts. Ik heb van maart tot oktober 2017 deel genomen aan de omscholing tot Telefoniste, Receptioniste en Administratief medewerkster bij InterTransfer.

Niet happy
Na 17,5 jaar als verkoopster en filiaalleidster bij Kruidvat te hebben gewerkt, was het tijd voor wat anders. De lol was er af. Ik was niet happy en daarnaast had ik last van een tennisarm. Ik wilde fysiek minder zwaar werk en graag in administratieve richting aan de slag. Via de personeelsadviseur bij Kruidvat kwam ik bij InterTransfer terecht. Er was al eerder iemand via InterTransfer opgeleid en dat was goed bevallen.

Positieve insteek
Met plezier ging ik naar de lesdagen. De groep was erg leuk: veel verschillende karakters en een mooie mix van ‘jong en oud(er)’. Wennen moest ik aan de positieve insteek van onze trainer ‘Persoonlijke Communicatie’. Ik moest het eerst allemaal maar eens zien…..Lastig was het onderdeel computervaardigheden. Dat ging wat minder soepel. Ik had ook geen ervaring op dit vlak. Uiteindelijk lukte het wel en ik merk nu in de praktijk dat ik er veel aan heb gehad.

‘Te makkelijk’?
Het vinden van een werkervaringsplaats ging eigenlijk vrij makkelijk. Ik ben al vrij vlot op zoek gegaan. In eerste instantie kreeg ik een paar afwijzingen. Uiteindelijk kon ik via mijn netwerk (via mijn neef) terecht bij Payroll Select Management, waar hij zelf ook werkzaam is. Ik had hem niet meteen benaderd omdat ik het wat ‘te makkelijk’ vond. Het klikte meteen goed. Het gaf me rust dat ik halverwege de theorie al wist waar ik daarna aan de slag kon. Ik zou stage lopen bij de receptie, terwijl daar eigenlijk niet mijn voorkeur lag. Het pakte heel goed uit. Ik vond al snel mijn draai en juist de mix tussen receptie en administratie beviel mij goed.

Super
Al snel kwam er te sprake dat een tweede persoon aan de balie wel erg prettig zou zijn. Het beviel aan beide kanten erg goed. Toch heeft het nog even geduurd voordat ik een contractvoorstel kreeg. Een week voordat mijn stage afliep, heb ik mijn contract getekend. Op vrijdag liep mijn werkervaringsperiode af en op maandag stapte ik weer als collega naar binnen! Nu word ik ingewerkt op taken die ik eerst nog niet mocht doen. Ik vind dit super!

Ik heb het hele traject als erg leerzaam ervaren. Naast het aanleren van praktische vaardigheden (zoals Word en Excel), heb ik geleerd om bepaalde dingen op een andere manier te benaderen. Deze positieve insteek houd ik vast!

Groet, Eva Harberts (oktober 2017)