header

Bel mij!

Ik ben lange tijd uit het arbeidsproces geweest toen mijn drie kinderen klein waren. Na 15 jaar kreeg ik de behoefte iets voor mijzelf te hebben en weer te gaan werken. 

Ik kon toen ‘s ochtends op de receptie van een serviceflat gaan werken. Hier heb ik twee jaar gewerkt. Ik vond het leuk werk en was blij met de contacten en de mogelijkheid om weer deel te nemen aan het werkproces. Hier kwam helaas een eind aan omdat er flink bezuinigd ging worden op de functie en er maar 4 uur van de functie overbleef. Wat nu?

Via een vacaturesite zag ik een advertentie van InterTransfer. Dit was net wat ik nodig had. Ik kon nog wat extra skills en zelfvertrouwen gebruiken. De lessen in de verschillende vaardigheden hebben mij veel goed gedaan. Het is leuk om met een groep mensen die allemaal in dezelfde situatie zitten de lessen te volgen. De drie maanden vielen in de lockdown van de Coronatijd, maar door alles via Teams digitaal te doen kon alles gewoon doorgaan.

Na drie maanden aanleren van vaardigheden moest er een stage gezocht worden. Dit ook voor drie maanden. Best spannend!
Ik ben begonnen bij een zorgverzekeraar. De wetgeving die ik moest leren, bleek echter niet mijn ding te zijn. Ik ben ermee gestopt.
Moniek, mijn begeleidster, hielp mij daarna met een secretaresse functie in Arnhem. Dit heb ik 7 weken gedaan maar er bleek geen tijd om mij te begeleiden. Daarna werd ik zelf benaderd door een tandartspraktijk waar ik ooit een open sollicitatie heen had gestuurd. Ook had ik tegelijkertijd via het uitzendbureau een vacature bij een groothandel aangeboden gekregen. Dit was wel gelijk 40 uur. Wat moest ik nu kiezen? Moniek raadde mij aan bij alle twee de bedrijven een ochtend proef te draaien. Daar werd door de bedrijven zelf ook heel positief op gereageerd. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb en kwam erachter dat ik ondanks dat de vacature bij de groothandel voor 40 uur was, dit het best bij mij past. Ik werk hier nu drie maanden met veel plezier.

Wat de toekomst brengt weet ik nog niet maar ik heb geen spijt van de keuze voor de opleiding van InterTransfer. Dit was precies wat ik nodig had. Wat social support, de samenwerking met cursusgenoten en de nodige tips en tricks om ergens binnen te komen.

Alle medewerkers van InterTransfer: ik ben jullie allen heel dankbaar voor een leerzaam jaar!