header

Bel mij!

We schrijven deze blog bij de start van het nieuwe jaar 2016. Veel nieuwjaarsbijeenkomsten en contactmomenten in deze periode waarin steeds dezelfde vraag terugkeert: "Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen en hoe gaan we dat bewerkstelligen?" "bouwen aan vertrouwen" is in deze periode een veelgehoorde uitspraak. Maar wat heeft dit met re-integratie te maken?

 Vertrouwen

De meest gangbare definitie van vertrouwen omvat doorgaans de volgende elementen:
• Bereidheid van een persoon of groep om afhankelijk te zijn van de daden van een andere persoon of groep.
• Geloven dat een ander eerlijk is of dat iets goed zal gaan.
• Verwachting van een persoon dat degene die hij/zij vertrouwt zal handelen op een manier die hem/haar niet zal benadelen, met het risico in een nadelige positie te belanden indien de ander dit vertrouwen schaadt.

Nou klinkt de slogan "bouwen aan vertrouwen" natuurlijk erg goed. Maar hoe verhoud deze zich tot re-integratie, wat is de werkelijke waarde ervan en hoe kunnen we die realiseren? Wat ons betreft in ieder geval niet door bij de pakken neer te gaan zitten, een negatieve mindset te hebben of re-integratie vanuit angst te benaderen. Blijft de vraag open: hoe dan wel?

Uit bovenstaande definitie blijkt in ieder geval dat vertrouwen tweerichtingsverkeer is. Je kunt vertrouwen geven en je kunt het krijgen. Dat eerste ligt gelukkig in eigen hand. Hoe moeilijk het soms ook lijkt, het is gewoon een kwestie van doen. En vertrouwen krijgen, is iets wat je zeker wel kunt beïnvloeden en soms zelfs kunt afdwingen.

Vertrouwen binnen re-integratie

Als we kijken binnen ons werkveld re-integratie tweede spoor en "bouwen aan vertrouwen", dan zien we veel overeenkomsten. De belangrijkste is wellicht wel dat het noodzakelijk is om succesvol te kunnen zijn. Als de betrokkenen bij re-integratie, werkgever – (langdurig zieke) werknemer – re-integratiedeskundige, niet of niet voldoende vertrouwen in elkaar hebben, dan gaat het niets worden. Zo maken wij in de dagelijkse praktijk helaas regelmatig mee dat juist door een gebrek aan wederzijds vertrouwen re-integratie inspanningen uiteindelijk niet tot het gewenste resultaat leiden.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw ideeën en suggesties hieromtrent.

"Hoe bouw jij vertrouwen op in re-integratie?" Wij zijn heel benoeiwd naar jouw ideeën en suggesties hierover! Stuur je tips en ideeën naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Moniek Jansen & Roeland Bridié

re-integratie  vertrouwen